Cochem, de stad van de middeleeuwse burchten

Brussel – Cochem: 298 km

Vacancesweb.be

De eerste stad die we bezoeken tijdens onze reis is Cochem. Het is een gezellige en karakteristieke Moezelstad getypeerd door pittoreske straten met vakwerkhuizen en stadspoorten, steile wijngaarden, beboste heuvels en natuurlijk ook de middeleeuwse burchten.

Hét herkenningspunt van de stad is de 1000 jaar oude burcht ‘Reichsburg’, die hoog boven de stad reeds van ver te zien is. De ‘Reichsburg’ werd gebouwd rond 1020 in Romaanse bouwstijl. Met zijn zware muren en hoge toren was het een indrukwekkend verdedigingswerk. Met een strategische ligging op meer dan 100 meter hoogte was de imposante burcht onverwoestbaar. Helaas, bleek de ooit zo machtige burcht in de middeleeuwen niet opgewassen tegen het buskruit. In 1689 werd de burcht net als bijna geheel Cochem verwoest door Franse legertroepen van koning Louis XIV. Ondermijning en ontploffing zorgden ervoor dat er niets meer overbleef dan een troosteloze ruïne. Tot op een dag een koopman uit Berlijn het lot van de burcht veranderde. Hij kocht de burcht en liet het weer opbouwen in nieuw-gotische stijl. Volledig in een nieuw jasje, is de ‘Reichsburg’ vandaag de toeristische trekpleister.

Reichsburg
Reichsburg Vacancesweb.be

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆  

Lees de volledige reportage