Terug

Coronavirus: Dit is wanneer Air Belgium zijn vluchten naar de zandstranden herneemt!

Door toedoen van de gezondheidscrisis past Air Belgium zijn vluchtschema’s naar de Antillen en Mauritius aan.

Het hernemen van de vluchten naar Guadeloupe en Martinique, na een geplande onderbreking voorzien voor 31 oktober, zal pas tegen 15 december een feit zijn.  De eerste verbindingsvlucht naar Mauritius, die op die laatste datum terug van start zou gaan, zal pas vanaf 31 maart verzekerd zijn. 

 

Guadeloupe en Martinique

Het Belgische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft Guadeloupe en Martinique geklasseerd als rode zone en de lokale besturen leggen de reizigers tal van beperkingen op (beperkte toegang tot de stranden, beperkte dienstverlening in accommodaties die open zijn, enz.) Er is ook de verplichting om een RT-PCR-test uit te voeren voor de heen- en terugreis.

Dit alles zorgt ervoor dat de reis van passagiers drastisch wordt bemoeilijkt en dat hun reis voor de komende dagen onzeker is, betreurt Air Belgium. "De laatste indicatoren geven ons reden om te geloven dat de eilanden de komende weken weer bezoekers in alle veiligheid en onder aangename omstandigheden zullen kunnen ontvangen," hoopt de luchtvaartmaatschappij, die de vluchten vanuit Charleroi op 15 december zal hervatten.

 

En Mauritius?

Op dezelfde datum hadden de eerste vluchten naar Mauritius moeten starten vanaf Brussels Airport. Uiteindelijk zal dat niet het geval zijn. De Mauritiaanse autoriteiten hebben ervoor gekozen om hun eiland gesloten te houden voor toeristen, zo merkt het bedrijf op. Zelfs al zou het eiland voor het einde van dit jaar haar grenzen weer openen voor alle reizigers, zouden er "drastische en prohibitieve" maatregelen worden opgelegd aan vakantiegangers en andere mensen die erheen willen reizen. Air Belgium stelt daarom de start van haar vluchten uit tot 30 maart.