Coronavirus: wat is de impact voor Air Belgium ?

Air Belgium is niet getroffen door het benoemen tot rode zone van Martinique. Deze beslissing van het Belgische ministerie van buitenlandse zaken heeft geen impact omdat de luchtvaartmaatschappij omwille van de ongunstige weersomstandigheden voor de vluchten een seizoensonderbreking ingepland heeft die nog tot 31 oktober loopt, legt ze uit.

Sinds begin september is Guadeloupe, een andere bestemming die Air Belgium aandoet vanuit Charleroi, een rode zone. Het is inwoners van België dan ook niet toegestaan om er naartoe te reizen zonder bewijs voor geldige reden. Martinique volgde.

Het heeft geen directe impact voor de luchtvaartmaatschappij aangezien die zich in een geplande periode van seizoensonderbreking bevindt door de ongunstige weersomstandigheden en een cycloonseizoen. “We hebben geen enkele reden om te denken dat de Antillen binnenkort niet opnieuw ‘groen’ kleuren,” hoopt Air Belgium.

“Zoals alle luchtvaartmaatschappijen moeten we ons schikken naar de sanitaire context en de gevolgen die daaruit voortvloeien. Onze bestemmingen worden helaas niet anders behandeld dan andere regio’s in de wereld,” zegt ze ook nog. De vluchten naar de Franse Antillen zouden normaal gezien op 31 oktober opnieuw van start moeten gaan.