Terug

Coronavirus : Zal vaccinatie verplicht worden als je het vliegtuig wil nemen?

Dat is momenteel een van de grote discussies die bij verschillende luchtvaartmaatschappijen wordt gevoerd. Hier lichten we enkele standpunten toe.

Bij Brussels Airlines, en het moederhuis Lufthansa, is het alvast “neen”. “De invoering van zo’n maatregel is niet voorzien bij Brussels Airlines, laat de woordvoerder weten. Hetzelfde verhaal horen we bij de Lufthansa Groep, die de bal terugkaatst naar de verschillende overheden, aan wie het volgens hen toekomt zo’n beslissingen met betrekking tot reisbeperkingen te nemen.

De Australische maatschappij Qantas liet dan weer weten dat ze de vaccinatie tegen Covid-19 verplicht wil maken voor alle passagiers op haar internationale vluchten van zodra er een vaccin voor het publiek beschikbaar zal zijn. Volgens de baas Alan Joyce zal deze vereiste wellicht “gangbaar worden in de sector.

Wat op Brussels Airport?

De baas van Brussels Airport is de strategie van Qantas wel genegen. “Vroeg of laat zal een bewijs van vaccinatie of een negatieve test verplicht worden, voorspelt Arnaud Feist. Hij verwacht dat het Australische voorbeeld stilaan door andere luchtvaartmaatschappijen gevolgd zal worden. “Dat zal in ieder geval ons veiligheidsgevoel verhogen, merkt hij op. 

Geniet ervan

Marseille

La Maison de Protis (MSE100)

vanaf €1024 / week

Marseille

L'Atelier

vanaf €633 / week

Marseille

Le Rouet II

vanaf €867 / week

"