Terug

Corsica: 1.000 reizen op één bestemming

30/06/2022

Corsica heeft niet voor niets de bijnaam ‘Île de Beauté’. Maar naast de adembenemende landschappen en de ongerepte stranden, heeft het bergachtige eiland nog vele andere rijkdommen te bieden.

S.Alessandri / ATC

Als u, zoals ik, het onverzadigbare reizigerstype bent, dan is Corsica de droombestemming! Als een echt juweel van de Middellandse Zee, betoverde Corsica me meteen van zodra ik er aankwam. Het moet gezegd worden dat het atypische profiel van bergachtige eiland het mogelijk maakt om een verscheidenheid aan landschappen te bieden met een bijzonder mooi contrast. Zoals Corsica gewoon is: zowel wild als gastvrij; open en geconserveerd, zacht en verrassend!

Tussen de wilde kusten met vredige baaien en de bossen van kastanjebomen of Laricio-dennen, zijn de verborgen plekjes hier zeer talrijk. Alleen al vanwege de adembenemende natuurgebieden, mythische routes en typische dorpjes is Corsica de reis zeker waard. Persoonlijk vond ik het heerlijk om door Piana te slenteren, een dorp met majestueus uitzicht op de Golf van Porto… en om bij mijn terugkeer trots te kunnen zijn op mijn versleten schoenzolen op de legendarische GR20!

S.Alessandri / ATC

Rijk erfgoed

Maar Corsica heeft nog veel meer te bieden dan deze kwaliteiten alleen! Het is een Frans eiland met een rijk mediterraan cultureel erfgoed, het draagt de sporen van de vele oude beschavingen (Grieken, Etruskische Romeinen) en de republieken Pisa of Genua die hier domineerden tussen de 12e en 18e eeuw. Deze vele invloeden hebben de Corsicaanse cultuur gevormd.

S.Alessandri / ATC

De historische plaatsen die op het eiland te ontdekken zijn, zijn dan ook haast ontelbaar. Onze must-sees? De kathedraal van Onze-Lieve-Vrouw van de Assumptie in Ajaccio, de Citadel van Bastia of de oude site van Aleria. En nogmaals, we vertellen u alleen over onze culturele ontdekkingen, zonder onze gastronomische favorieten te noemen!

S.Alessandri / ATC

Sport of ontspanning…

Algemener is Corsica de ideale plek voor familievakanties en actieve verblijven met vrienden of romantische uitjes. En dat voor ieders smaak. Tussen genieten langs de 1.047 km opmerkelijk bewaard gebleven kustlijn en de eindeloze mogelijkheden voor buitensporten (op het water of midden in de natuur), is het mogelijk om voor iedereen een geschikte activiteit te vinden! Om nog maar te zwijgen van het uitzonderlijke klimaat van Corsica, dat het hele jaar door mild is.

S.Alessandri / ATC

Gemakkelijk bereikbaar

Noteer eveneens dat op praktisch vlak Corsica het hele jaar door verbonden is met België door een rechtstreekse vlucht vanaf de luchthavens Brussels South Charleroi (Aircorsica) of via Parijs, Marseille, Nice (Aircorsica, Air France) of Lille (Volotea, Easyjet). Maar ook dat het eiland gemakkelijk bereikbaar is per boot vanuit de havens van Marseille (La Meridionale, Corsica Linéa) Toulon, Savona, Genua of Livorno (Corsica veerboten, Moby Lines).

Meer informatie over Corsica