Corsica : het paradijs voor activiteiten « te land en ter zee »

Waarom zou je moeten kiezen tussen een vakantie aan zee of in de bergen? Corsica is immers een bergachtig eiland dat je toelaat van alle geneugten "te land en ter zee" te genieten. En dit het hele jaar door!

Max Coquart Bestjobers

 

Corsica is het eiland der superlatieven en biedt zelfs de meest onverzadigbare reizigers altijd activiteiten die zijn aangepast aan hun verlangens van het moment. Het bewijs? Het is tegelijkertijd het meest bergachtige (met 120 toppen van meer dan 2.000 m!), het groenste (want het meest waterrijke van de mediterrane eilanden) maar ook het meest gevarieerde en het meest authentieke van de mediterrane eilanden.

Onnodig te zeggen dat ik dit een gedroomd idyllische kader vond om al mijn drang naar ontdekking als hyperactieve reiziger te kunnen bevredigen!

Ter zee

Ik was meteen gefascineerd door de schoonheid van de Corsicaanse kust toen ik er aankwam. En dus besloot ik eerst mijn honger naar waterpret te stillen. En wat is een betere manier om een glimp op te vangen van de 1.047 km lange kustlijn van Corsica dan een boottochtje te maken? Hoewel het mogelijk is om een jacht, een catamaran of een zeilboot te huren, zowel vanaf de westkust als vanuit de prachtige jachthaven van Porto-Vecchio in het oosten, liet ik me liever leiden door de specialisten van Cap Corse Cruise voor deze eerste kennismaking.

Max Coquart Bestjobers

Daarna ging het verder op een sportiever tempo. Omdat ik een snelheidsfreak ben, kon ik niet weerstaan om op dit eiland een toertje per jetski en een parasailingvlucht te maken! Spanning gegarandeerd! Maar wie de voorkeur geeft aan rustigere activiteiten kan ook opteren voor de huur van kajaks, waterfietsen, stand-up paddle, enz. die overal op het eiland beschikbaar zijn.

Ten slotte moet je op Corsica ook zeker van het onderwatergenot geproefd hebben. Tal van duikprofessionals stellen je in staat om in alle veiligheid de goed bewaarde zeebodem van Corsica te ontdekken. Persoonlijk geef ik toe dat ik me comfortabeler voel boven dan onder water! Maar Corsica is zowel het bevoorrechte terrein van doorwinterde duikers als van beginners.

S. Alessandri / ATC

Te land

Als onverbeterlijke sensatie-junkie zette ik mijn vakantie ‘aan de landzijde’ verder met opnieuw een ‘mechanische’ trip door een motorfiets te huren. Ik droomde er namelijk al jaren van om op twee wielen door de Corsicaanse bochten te scheuren. En ik werd niet teleurgesteld!

Bruno Sellier - Moto revue

Voor de sportievelingen (ja, Corsica gaat op en neer!) zijn er ook veel fiets- en mountainbikeroutes te ontdekken. Maar ik heb mijn kuiten toch vooral op de wandelpaden op de proef gesteld. Naast het feit dat ik er trots op kon zijn dat ik mijn zolen heb versleten op de mythische GR20 (nou ja, op een deel ervan tenminste …) die het hart van Corsica doorkruist, van Calenzana tot Conca, hield ik ook van het gezellig slenteren over de talloze Corsicaanse paden. Ideaal om een authentiek eiland vol typische dorpjes, een rijk cultureel erfgoed en adembenemende natuurgebieden te ontdekken.

Meer informatie over Corsica

cms ©

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆