Terug

Cruises: een echt goed idee voor je vakantie? We maken de balans op met CroisiEurope!

09/03/2022

Nu de beperkingen door de pandemie overal zowat worden opgeheven, kunnen we weer beginnen dromen over reizen… Waarom niet kiezen voor een cruise? We bekijken de situatie met Gualtiero Togneri, directeur van cruise-exploitant CroisiEurope voor de Benelux.

CroisiEurope

CroisiEurope?

CroisiEurope is een klein familiebedrijf dat in de jaren 1970 ontstaan is in Straatsburg. Doorheen de jaren is het bedrijf de grootste cruise-operator van Europa geworden. Het bedrijf heeft een vloot van 55 boten en schepen die naar zo’n 30 landen ter wereld varen. Momenteel heeft het bedrijf ook twee maritieme boten.

Hoe is de situatie voor cruises?

Alles lag volledig stil door de coronapandemie, maar sinds juni gaan er weer reizen door in Europa”, legt Gualtiero uit. “Reizen naar verdere bestemmingen gaan stilaan weer open sinds februari.

Waarom kiezen voor een cruise?   

Praag, Berlijn, Straatsburg, Parijs, Amsterdam… De mooiste Europese steden zijn gebouwd aan het water, want in de middeleeuwen werden producten en materialen vervoerd via boten”, legt Gualtiero uit.

Bovendien kan je op een cruise de mooiste steden van Europa in alle comfort ontdekken: “Als je in verschillende hotels overnacht, moet je constant je koffer in- en uitpakken, inchecken en je vertek aankondigen… Tijdens een cruise hoef je dat allemaal maar één keer te doen en ben je gerust. Dat is heel erg ontspannend.

Het bedrijf biedt onder andere voordeelprijzen voor kinderen, dubbele cabines voor families en een heerlijke Franse keuken in de restaurants. Welkom aan boord!

Lanzarote plage papagayo Gustavo Medina

Welke cruise is een aanrader?

Een van de mooiste routes is die van de rivier de Mekong in Azië”, verzekert Gualtiero. “De reis start in Vietnam en eindigt in Cambodja, twee heel verschillende landen.” De cruise duurt 14 dagen: eerst verblijf je vier dagen in Hanoi, de hoofdstad van Vietnam, waarna je 11 dagen met de boot reist.

Tijdens de cruise doe je verschillende uitstappen en bezoek je, onder andere, de historische metropool Hô Chi Minh en de zes tempels van Angkor. “Als je deze reis met hotelovernachting wilt doen, heb je minstens drie weken nodig”, merkt Gualtiero op. “Dat is het voordeel van reizen met de boot: het maakt de dingen gemakkelijker. Alles ligt op de route: het is niet noodzakelijk om dagelijks van hotel te veranderen.