Terug

Culturele en historische steden in Wallonië

Wallonië blinkt niet alleen uit dankzij haar natuur, maar ook dankzij de geschiedenis en cultuur die je in 12 onmisbare steden kan beleven.

Kasteel van Lavaux-Sainte-Anne © WBT Val de Lesse Kasteel van Lavaux-Sainte-Anne

Wallonië, gelegen op het kruispunt van Europa, is een regio vol geschiedenis en herinneringen. De sporen die de twee wereldoorlogen hebben achtergelaten brengen je naar Bastenaken, Malmedy, Hoei en Stavelot. Waterloo is wereldwijd bekend door de beroemde Slag bij Waterloo die de koers van de Europese geschiedenis heeft gewijzigd.

Lees meer

 

De beste manier om je bezoek voor te bereiden

Wallonië is ook een open en multiculturele regio. Daarvan getuigt de universiteit van Ottignies-Louvain-la-Neuve. Laat je charmeren door de studentikoze en stedelijke sfeer in deze culturele en wetenschappelijke stad. Om je reis in Wallonië voor te bereiden, kan je onze 22 gratis Stadsgidsen downloaden. Die zitten boordevol tips, uitstapjes en plekken die je niet mag missen.

© WBT JP Remy

 

Welkom in de Middeleeuwen

Bouillon, La Roche-en-Ardenne, Rochefort en Thuin nodigen je uit om terug te keren in de tijd en naar de Middeleeuwen of de Renaissance te reizen, waar je meer te weten komt over Belgische legendes en het kasteelleven in ons land.

Bouillon Panorama © WBT David Samyn

Lees de volledige reportage

top deals