Terug

Cultuurliefhebbers zullen niet teleurgesteld zijn in Wallonië!

Invloeden uit het heden en verleden komen samen en zorgen voor prachtige ontdekkingen.

Louvain-la-Neuve Hergé Museum © WBT Christian de Portzamparc Louvain-la-Neuve Hergé Museum

Het Hergé Museum, Museum van de Fotografie en de MAC’s (musea hedendaagse kunst) zijn onmisbare kunst plaatsen, terwijl sites zoals de Memorial 1815 in Waterloo of het Gasthuis Onze-Lieve-Vrouw met de Roos deel uitmaken van de geschiedenis.

Meer info

 

Wetenschappen

Je vindt hier eveneens plekken die gewijd zijn aan wetenschap en technologie, zoals het Pass en Euro Space Center of het nieuwe Museum L, dat erin geslaagd is kunst, geschiedenis en wetenschap met elkaar te laten communiceren.

Euro Space Center © WBT JP Remy

 

Cultuur

De Waalse cultuur uit zich ook in erfgoedgebouwen. De mijnsites Blegny-Mine, Bois du Cazier, Bois-du-Luc en Grand Hornu en de historische site met de hydraulische liften van het Centrumkanaal getuigen van het rijke verleden en worden erkend door UNESCO als werelderfgoed. Op die lijst staan ook de 9 Waalse Belforten en de kathedraal van Doornik. Al die gebouwen vormen een uniek stukje architecturaal erfgoed.

Bois du Cazier - Marcinelle © WBT Denis Erroyaux

 

Een onvolledige lijst

Je bent nog maar aan het begin van je lijstje van dingen die je zeker moet bezoeken, want in Wallonië krioelt het van de kastelen, abdijen en imposante citadellen, zoals die van Namen en Dinant.

Dinant, Citadel en Onze-Lieve-Vrouwkerk © WBT Anibal Trejo

Lees de volledige reportage

top deals