Daarom staan wandelaars en fietsers in Wallonië in de spotlight

Wallonië België Toerisme VZW heeft twee nieuwe gratis brochures voor wandelaars en fietstoeristen gepubliceerd. De goed samengestelde en gemakkelijk te gebruiken brochures gidsen je door de prachtige regio’s van Wallonië.

© Olivier Legardien

Met haar rijke en beschermde natuur, verrijkt met kastelen en allerlei curiosa, is Wallonië een waar wandelparadijs! Of je nu graag wandelt om fit te blijven, om lokaal erfgoed te ontdekken of gewoonweg voor je plezier, Wallonië België Toerisme heeft 20 onmisbare wandelroutes samengebracht in een erg praktische en geïllustreerde gids.

 

20 wandelroutes

Een dag of een weekend, alleen, met je lief of met je familie… Wat je budget ook is, wandelen is ongetwijfeld een van de beste manieren om Wallonië te ontdekken. De 20 routes zijn allemaal even verleidelijk. Kiezen wordt moeilijk!

Download wandelroutes brochure

© Dominique Ketz

 

Tweewielers zijn niet vergeten!

Een tweede brochure, ook uitgegeven door Wallonie Belgique Tourisme, stelt 20 fietsparcours voor waarmee je door velden en bossen, langs prachtige waterlopen, kastelen en charmante dorpen in het zuiden van het land zigzagt. Sommige routes lopen over oude spoorwegen of jaagpaden die werden omgevormd tot RAVeL. De meeste routes zijn afgebakend met knooppunten, maar er zijn ook routes bij die zich specifiek richten tot ervaren mountainbikers.
Het Waalse routenetwerk voor fietstoeristen biedt je in ieder geval een gevarieerd palet aan om velden en bossen, van Herve tot Ath langs Bastgone, Durbuy en de Meren van de Eau d’Heure, te doorkruisen.

Download fietsroutes brochure

© C. Mottet

OOK INTERESSANT VOOR JOU