Terug

De 10 trekpleisters van Lubéron

Als we het hebben over de 10 trekpleisters van Lubéron, lijkt dat voor sommigen wellicht een vreemde titel. Wie de streek een beetje kent, weet immers dat Lubéron in zijn geheel een bezoek waard is...

© OTLMV P.Giraud

Lubéron ligt in het zuiden van Frankrijk, tussen Vaucluse en Alpes-de-Haute-Provence, in het hart van de regio Provence-Alpes-Côte d’Azur. Onder meer dankzij het heerlijke klimaat en de vootreffelijke streekproducten heeft Lubéron geen moeite om toeristen aan te trekken. Onze favoriete plaatsen? Hier komen ze!

Meer info in het Engels

 

© OTLMV P.Giraud

 

Colline St Jacques en de via ferrata

Het natuurpark met een fantastisch uitzicht op Cavaillon en de laagvlakte. Voor alpinisten is er een via ferrata om te beklimmen.

Meer info in het Engels

© OT Luberon Coeur de Provence

 

Gordes

Dit kleine dorpje is in een woord: onweerstaanbaar! Het wordt niet verwonderlijk aanzien als een van de mooiste dorpjes van Frankrijk met een prachtig erfgoed: twee abdijen, een kasteel, fonteinen, molens... Een topper onder de toppers.

Meer info in het Engels

© OTLMV P.Giraud

 

Abbaye Notre-Dame de Sénanque

Een klooster uit de 12de eeuw in een typisch Provencaals kader. Sober, maar knap ontworpen in Romeinse stijl. Er wonen vandaag de dag nog steeds monniken.

Meer info in het Engels

© OTLMV P.Giraud

 

Lourmarin

Een klein dorpje met iets meer dan 1.100 inwoners en een rijke architectuur. En da's niet alles: je vindt er ook ambachtslieden, een AOC-wijngaard en veel eet- en drinkgelegenheden.

© OT Luberon Coeur de Provence

 

Château de Lourmarin

Een kasteel in Renaissance-stijl daterend uit de 16de eeuw, bestaande uit een "oud" en een "nieuw" gedeelte die je beide kan bezoeken. Het park errond is ook een wandeltocht waard. Je wordt er ondergedompeld in het leven "à la provençale".

 

Jardin remarquable

Een botanische tuin die uniek is in Europa, gelegen op de terrassen van het kasteel van Lauris. Je kan er meer dan 300 planten bewonderen die gebruikt worden voor (textiel)verf en inkt. Er worden verschillende rondleidingen georganiseerd.

Meer info in het Engels

© Couleurgarance

 

Oppède le Vieux

In deze uithoek waan je je pas echt in het verleden. Auto's rijden er zo goed als niet en de ruïnes van een kasteel uit de middeleeuwen zijn volledig bewaard gebleven. En dan hebben we het nog niet eens over de wilde natuur gehad.

© OTLMV P.Giraud

 

Lubéron vanop de fiets

Sportievelingen zullen verrukt zijn met de gedachte dat er ene parcours van 236 kilometer werd uitgestippeld om Lubéron al fietsend te ontdekken. We raden wel aan om voldoende te stoppen om van de omgeving te genieten.

Meer info in het Engels

© OT Luberon Coeur de Provence

 

Lavendelmuseum

Wie Provence zegt, denkt aan lavendelvelden zover het oog kan zien. In het museum zal je de geur (her)ontdekken en kom je meteen alles over lavendel en het gebruik ervan te weten.

Meer info in het Engels

© Musée de la lavande

 

Roussillon: het okerdorp

Dit in de hoogte gelegen dorpje is atypisch en verrassend en ligt pal in het hart van de mooie Provence. Laat je verleiden door de authenticiteit... en door de okerkleur!

© OT Luberon Pays d'Apt

Geniet ervan

Villelaure

Dorpje met 3 sterren vakantiehuisjes in de Luberon

vanaf €690 €621 / week

Lambesc

La Villa Romaine

vanaf €2263 / week

Cavaillon

Ferienhaus mit Pool (CVN140)

vanaf €1126 / week