Dé 4 must do’s in Bali

Het godeneiland Bali is en blijft super populair. Logisch, want er valt dan ook heel wat te ontdekken.

Vacancesweb.be

Je eerste keer Bali? Dan mogen de volgende 4 must do’s niet ontbreken. Uiteraard valt er op dit prachtige eiland veel meer te ontdekken, maar we zijn er zeker van dat het niet tot één bezoek blijft.

Tirta Empul

Deze watertempel vormt al meer dan 1.000 jaar een heilige bron. Hier kun je je laten dopen onder één van de talloze waterstralen. De setting is magnifiek met heel wat schrijnen, fonteinen en beelden. Het kost amper een dollar om dit heiligdom te betreden, maar je moet wel een sarong dragen.

Vacancesweb.be

Banyu Wana Amertha Waterfall

Op ongeveer 90 minuten rijden van Ubud vind je deze spectaculaire waterval. Beschouw het dus gerust als een daguitstap. Zeker als je weet dat je ook nog een 20-tal minuten door een bananenplantage moet om er te geraken. De watervallen die je te zien krijgt, zijn alvast de moeite meer dan waard. Geniet van het prachtige schouwspel en neem gerust een duik. 

Vacancesweb.be

Ubud Monkey Forest

Deze attractie trekt een massa volk, maar is dan ook de moeite waard. Meer dan 600 Balinese makaken entertainen hier de toeristen in hun natuurlijke habitat. Let wel op voor je juwelen, rugzak en fototoestel, want voor je het weet zijn ze verdwenen. Ga zacht om met de apen, want ze worden heilig geacht.

Vacancesweb.be

Tanah Lot Temple

Misschien wel het meest gebruikte beeld van Bali. Deze 16de eeuwse tempel ligt een stukje in de zee en zou het eiland beschermen tegen kwade geesten. Deze tempel weerstaat de beukende golven al eeuwen, bovenop een rots. Pik een zonsondergang mee en maak prachtige foto’s die niet zullen misstaan op je Instagram. De tempel betreden zal je niet lukken, dat is weggelegd voor de lucky few.

Vacancesweb.be

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆