Terug

De adembenemende fietsroutes langs de rivieren in Nedersaksen

Wie van fietsen houdt zal in Nedersaken niet van zijn/haar stalen ros af te slaan zijn. Er zijn heel wat bewegwijzerde routes die tot de beste van het land behoren.

Fietsen in Meißendorf © Lüneburger Heide GmbH / Markus Tiemann Fietsen in Meißendorf

Volgens de ADFC (Allgemeiner Deutscher Fahrrad-Club) zijn er echte pareltjes bij. Nedersaken telt maar liefst twee vier sterren routes: de Weser-Radweg en de Grenzgängerroute Teuto-Ems. Ook de Vechtetalroute werd beoordeeld met drie sterren en is dus ook zeker de moeite waard om te ontdekken.

 

3 routes, voor ieder wat wils

De Weser-Radweg leidt je door 7 totaal verschillende regio’s, goed voor 521 km fietsplezier. Dit is misschien wel de populairste langeafstandsroute van het land, dus alleen ben je alvast niet op pad. De Grenzgängerroute Teuto-Ems mag dan maar 148 km lang zijn, je passeert wel 7 keer historische en huidige grenzen. Zelden ben je zo veel keer achter elkaar de grens overgestoken, daar mag je wel zeker van zijn. Kies je voor de Vechtetalroute dan passeer je naast heel wat bossen en kanalen ook meerdere kunstwerken. Natuur én cultuur dus op deze fietsroute. Met een totale afstand van 228 km trek je er maar beter een dag of vier voor uit.

Meer info

Ganzen in Meißendorf © Lüneburger Heide GmbH / Markus Tiemann

"