De basis van Ryanair in Brussel is verleden tijd!

Julie Docsterd,
08-09-2022
Het valt nog af te wachten of deze beslissing definitief is of dat de Ierse vliegtuigen in de lente zullen terugkeren…

De low cost-maatschappij heeft het bevestigd: de basis in Zaventem, op Brussels Airport, zal tijdens het winterseizoen gesloten worden. Er zijn twee vliegtuigen gestationeerd. Zo’n 80 personen worden getroffen door deze beslissing. Ook al werd tegen het personeel gezegd dat de vliegtuigen in maart zouden terugkeren, Michael O’Leary, CEO van de Ryanair groep, heeft bevestigd dat daar geen garantie voor is. In Charleroi, waar 15 vliegtuigen overwinteren, blijft de situatie onveranderd (BSCA).

Is Brussel te duur?

De maatregel gaat in op 29 oktober en de twee vliegtuigen zullen overgebracht worden naar goedkopere luchthaven. Volgens de maatschappij is Brussels Airport sinds enkele maanden minder competitief door de hogere kosten.

We zullen ons blijven ontwikkelen op andere Europese luchthavens die begrepen hebben dat een daling van de luchtvaarttarieven noodzakelijk is om de luchtvaart te laten heropleven na de coronapandemie”, zegt de maatschappij. Volgens Didier Lebbe, secretaris van ACV, is dit vertrek inderdaad het resultaat van de belastingen die de luchthaven van Zaventem en de federale overheid in april hebben ingevoerd op vliegtickets.

Ondanks dat vertrek zal Ryanair Brussels Airport blijven bedienen tijdens de wintermaanden en dat op twaalf lijnen i.p.v. negentien. De frequentie zal wel verlaagd worden.