Mirador del Paseo

Terug

De Belgische Kust: uiteindelijk moet je reserveren voor bepaalde stranden!

De stad Oostende gaat een inschrijvingssysteem activeren voor drie populaire stranden gedurende de periode van zaterdag 18 tot woensdag 22 juli. Het objectief is om op die plaatsen het respecteren van de social distancing-regels te garanderen. Reserveren is gratis en kan vanaf woensdag.

"De weersvooruitzichten zijn goed, het bouwverlof start en de nationale feestdag zal volk naar Oostende lokken,” legt de Oostendse Burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) uit. De reservaties zijn enkel van toepassing op drie stranden kortbij het centrum van Oostende. De stranden van Thermae Palace, Mariakerke, Raversijde en Oosteroever zijn dus niet opgenomen in het systeem. Inschrijven kan op de website visitoostende.be/strand, door te klikken op de tab ‘Toerisme Oostende, via UiTloket, of nog via het gratis nummer 0800 62 167. U krijgt een gereserveerde plaats, op voorwaarde dat u voor 14u aankomt.

Dit inschrijvingssysteem is momenteel beperkt tot de komende dagen, maar kan verlengd worden.

Oostendenaars, eigenaars van een tweede verblijf en toeristen worden gelijk behandeld. Ongeveer 15.000 plaatsen zijn voorzien tijdens de eerste dag, maar de capaciteit kan indien nodig aangepast worden. 

"