Terug

De berg Glandasse

De berg Glandasse ligt aan de zuidkant van het prachtige Vercors-massief.

© wikimedia

Deze berg heeft een uitgestrekt plateau en rotsachtige pieken gelegen op een hoogte van gemiddeld 1850 meter. De Dôme du Pié Ferré, aan de top, ligt op 2040 meter. Als u van wandelingen houdt en graag verborgen schoonheden ontdekt, of als u simpelweg van natuur houdt, dan is deze berg voor u gemaakt. Naast het landschap zijn de flora en fauna ook opmerkelijk.

Meer info

 

Het natuurreservaat Ramières

Dichtbij Livron-sur-Drôme kunt u het natuurreservaat van Ramières met of zonder gids bezoeken. We raden u hartelijk aan een gids te reserveren! U kunt er op leerzame wijze de flora en fauna ontdekken (trekvogels, bevers…), een wandeling maken (op mountainbike of te voet), picknicken, zwemmen, vissen, of lekker niks doen… Alleen maar geluk in een prachtige, authentieke droomomgeving.

© wikimedia

 

Les Trois Becs

Een prachtige wandeling die u langs drie toppen van verschillende hoogten leidt: de Veyou (1589 meter), gevolgd door Signal (1559 meter) en uiteindelijk de Roche Course (1545 meter). Reken tussen de vier en vijf uur voor deze wandeling van 9,5 kilometer, die van piek naar piek omhoog en omlaag leidt. De wandeling is van gemiddelde moeilijkheidsgraad. Er zijn prachtige landschappen te zien, en er zullen zeker wat steenbokken te spotten zijn in de verte.

© wikimedia

 

Tour de Crest

Indrukwekkende middeleeuwse kerker van 52 meter hoog, de hoogste van Frankrijk, die boven de stad Crest uittorent. Dit wonderlijke monument dateert uit de twaalfde eeuw en maakte deel uit van de uitgebreide vesting van de stad Crest, voordat het een gevangenis werd. Bezoek ook de prachtige stad Crest.

© wikimedia

"