De beste ijsjes van Europa vind je hier

Kevin Stickens,
02-09-2021
Vacancesweb.be

Deze zomer staat weer voor de deur en dan smaken ijsjes natuurlijk eens zo goed. Bij een zonovergoten vakantie horen onlosmakelijk ijsjes. Wij proefden er een heel aantal en selecteerden 4 Europese adresjes waar het ijs simpelweg verrukkelijk is.

Bratislava: Koun

Hoe je dit ijssalon kan vinden? Ga op zoek naar een rij in het straatbeeld! De shop is prachtig, de eigenaar studeerde aan de Gelato Academy en is het is in de oude binnenstad. Nog redenen nodig om de rij te trotseren? De Lemon Cheesecake is zeker en vast een aanrader, maar er zijn nog wel meer bijzondere smaken verkrijgbaar. De ijsjes zijn er spotgoedkoop, houd je dus vooral niet in.

Vacancesweb.be

Boedapest: Gelarto Rosa

De mooiste ijsjes? Die scheppen ze misschien wel in het centrum van Boedapest. Elk hoorntje wordt immers in de vorm van een roos gedraaid, best bijzonder om zien. Maar de ijsjes zijn niet enkel mooi, ze zijn ook lekker en goedkoop. Wil je een unieke smaakervaring? Ga voor de pistache met basilicum.

Vacancesweb.be

Londen: Chin Chin Labs

Londen associeer je misschien niet onmiddellijk met roomijsjes, maar niets is minder waar. Nu, naar Chin Chin Labs ga je niet voor een gewoon ijsje, maar eentje gemaakt met vloeibaar stikstof. Een hele aparte beleving. Verwacht geen overweldigende keuze, maar die keuze heb je in een sterrenzaak natuurlijk ook niet. Ga zeker voor één van de specials, je zal het je niet beklagen. De topics maken het helemaal af.

Vacancesweb.be

Rome: Come Il Latte

Wij ijs zegt denk onmiddellijk aan de Italiaanse gelato. Alleen al in de hoofdstad zijn er ontelbare ice shops, waar het heerlijk smikkelen is. Een van de betere? Come Il Latte! Met wat geluk is de rij niet te lang en kun je snel smullen. Ga voor pistache of één van de andere verrukkelijke smaken en laat je ijsje dippen in de chocoladesaus: hemels.

Vacancesweb.be