Terug

De beste steden ter wereld: Brussel klimt 35 plaatsen!

De Global Cities Index van Schroders klasseert de grootste steden van de planeet in functie van 4 criteria: economie, milieu, vervoer en innovatie. Brussel maakt een opgemerkte intrede! Het is trouwens niet het enige goede nieuws voor België.

© Visit.Brussels - Jean-Paul Rémy

Brussel klimt 35 plaatsen en landt in de TOP 50 (op de 49ste plaats om precies te zijn) van de beste steden ter wereld. Deze opmerkelijke doorbraak is vooral te danken aan innovatie, waarbij de VUB en de ULB hoog scoren op de wereldranglijsten. Het andere sterke punt van de stad is het aspect vervoer: treinen, bussen, vluchten, waterwegen... Tot slot wordt Brussel ook geprezen voor zijn doelstelling om de uitstoot van broeikasgassen met 40% te verminderen ten opzichte van 1990. Merk op dat Gent, Luik en Antwerpen in de TOP 400 staan.

En op kop van het klassement?

Daar vinden we Londen, gevolgd door San Francisco, Boston, Parijs en New York. De Britse hoofdstad wordt geprezen om zijn strijd tegen de klimaatopwarming. Er wordt wel opgemerkt dat de Brexit “onzekerheid kan opwekken”...