Terug

De Diois-wijngaard

Zoals veel regio's in Frankrijk kan Drôme ook trots zijn op de aanwezigheid van een wijngaard, die van Diois.

De wijngaard Diois © wikimedia De wijngaard Diois

Het is één van de hoogste in Frankrijk. U kunt de wijngaard te voet ontdekken door het Park du Vercors, en hij strekt zich uit tot aan Chatillon in het oosten van Diois. Uit de verschillende percelen komen drie wijnen voort, allemaal volgens de AOC (een Franse kwaliteitscontrole op landbouwproducten).

Meer info

 

De Clairette de Die

Dit is een van nature mousserende en zachte wijn. Met zijn karakteristieke fruitige smaak en bloemige aroma’s is het een ideaal aperitief.

 

De Crémant de Die

De Crémant de Die is een rauwe, bruisende wijn, gemaakt volgens de traditionele (Champagne) manier en gerealiseerd door de wijnsoort van de witte Clairette. Deze Crémant is één van de geweldige wijnen uit het assortiment van de Rhône-vallei.

 

De Coteau de Die

De derde AOC uit Die, de Coteau de Die, is een rustige wijn ‘zonder bubbels’. U zult hem er niet veel vinden, want de wijngaard is klein en de productie is zeer vertrouwelijk. Ga naar de Gervanne-vallei in Suze sur Crest, en daar zult u twee wijnboeren vinden die heel gepassioneerd zijn over de druif waaruit deze bijna vergeten wijn ontstaat.

"