De Eiffeltoren groeit!

De Eiffeltoren meet vanaf nu 330 meter, of 6 meter meer!

Denys Nevozhai

Het bekende Parijse monument, een van de meest bezochte te wereld, krijgt een nieuwe antenne! Daarmee zou de Ile-de-France DAB+-ontvangst hebben. De antenne werd geplaatst door een helikopter en de installatie duurde amper 15 minuten!

Het is een grote trots, een historisch moment dat niet vaak voorkomt in de geschiedenis van de Eiffeltoren. Een aanknoping met de geschiedenis, een geschiedenis van technologische en wetenschappelijke experimenten”, verklaarde Jean-François Martin, directeur van de Sete, de exploitatiemaatschappij van de Eiffeltoren, tegenover de pers.

De geschiedenis herhaalt zich?

Volgens hem moest de “Ijzeren Dame”, gebouwd door architect Gustave Eiffel voor de wereldtentoonstelling van 1889, afgebroken worden na 20 jaar, maar ze werd “gered” dankzij haar functie van radiozender, in eerste instantie voor militaire doeleinden.

De vorige antenne werd op de top geplaatst in 2000 om DTT (digital terrestrial televion) te kunnen uitzenden.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Tour Eiffel (@toureiffelofficielle)

 

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆