De Franse Ardennen van op de fiets, helemaal anders

cms,
22-09-2021
We serveren je enkele leuke tips om die andere Ardennen te ontdekken, de Franse. Hoewel onze Belgische Ardennen op veel bijval kunnen rekenen, kennen we het massief aan de andere kant van de grens veel minder goed. En toch zijn die Ardennen even verrassend en slechts een steenworp ver.
De Maas per fiets Pierre De Fontaine

We ontdekten voor jou enkele interessante fietsroutes. Tips om in je spreekwoordelijke fietstas te houden wanneer je iets anders wil doen dan de platgetreden paden. Onder andere langsheen de Maas met de fiets, via de EuroVelo 19, die gevarieerde en wilde landschappen doorkruist. Hierbij een kleine selectie.

Meer info 

 

DE TOP VAN DE FIETSROUTES

De Maas per fiets: ‘Voie Verte Trans-Ardennes’

De Franse Maasvallei is veel wilder dan de onze, spectaculair zelfs. Een gemakkelijke route van 85 km, de ‘voie verte Trans-Ardennes’, brengt je van Mouzon naar Givet via het mooie Charleville-Mézières en verder naar de Belgische grens. Deze route is aangelegd op het oude jaagpad en laat je kennismaken met de geschiedenis van de Maas, de bewoners, de wisselende landschappen en gastvrije dorpjes. Met de trein die door de vallei rijdt, kan je je toch afwisselen en terugkeren naar het vertrekpunt zonder uitgeput te zijn.

Meer info

De route van de Cacasse-bocage

De Cacasse-route loodst je dan weer door het prachtige Ardeense bocage-landschap, langs meren, abdijen en typische monumenten van de streek. Deze grensoverschrijdende route brengt je langs indrukwekkende versterkte kerken met hun verdedigingswerken, woeste meren, abdijen… tot een uitstapje naar België voor een bezoek en proeverij in de abdij.

Meer info

De Cacasse Marc En Ciel

ZONDER AUTO

Drie dagen fietsen, gastronomie en kastelen

Een verblijf helemaal voor jou om te genieten van de smalle Ardeense wegen, in het bos, langs de Maas en in de prachtige vallei van de Bar. De route combineert ontdekkingen met de fiets met ontdekkingen op je bord! Dit alles met verblijf in een charmante gîte of in één van de grootste kastelen van Europa, dat van Sedan. Drie onvergetelijke dagen!

Meer info

Kasteel van Sedan Pierre De Fontaine

Drie dagen aan de oevers van de Maas

Dit is een route van 100 km die speciaal voor gezinnen uitgestippeld is en enkel bestaat uit aangelegde fietspaden. De route begint in Nouvion-sur-Meuse en neemt je mee naar Givet. Je volgt de meanderende Maas langs de ‘voie verte Trans’Ardennes’, één van de mooiste gedeelten van de rivier, die in het Franse gedeelte nog volledig wild is. Van het rijke erfgoed van de Vallei en Charleville-Mézières tot de vredige en indrukwekkende schoonheid van de natuur in de Ardennen: er is voor elk wat wils.

Meer info

Revin op de Voie Verte Laetis

VOOR MOUNTAINBIKEFANS

Verover de valleien van de Maas en de Semois

Een niet te missen plek in het hart van het Regionaal Natuurpark van de Franse Ardennen, voor wie houdt van bossen, water, kleine dorpjes en valleien. Spectaculaire vergezichten staan op het programma van deze 22 bewegwijzerde routes tussen de valleien van Maas en Semois. Er zijn 4 moeilijkheidsgraden en meer dan 350 km aan routes, zodat je met familie of vrienden op pad kan, in functie van de emoties die je zoekt. Op de routes zijn fietsvriendelijke accommodaties beschikbaar.

Meer info

Maas- en Semoy vallei William Fautre

Kastelenroute in de bergen

De start van deze 18 km lange lus ligt ten zuiden van Charleville-Mézières. Dit is een iets sportievere route die de mogelijkheid biedt de sfeer van de Ardense dorpjes op te snuiven, en heel wat kastelen te ontdekken. Mis zeker de kastelen in Guignicourt-sur-Vence en Gruyères niet. Je duikt het bos in en uit en wordt steeds getrakteerd op prachtige Ardeense panorama’s.

Meer info

La Boucle des Châteaux - Château Gruyère
Boucle des Chateaux – Kasteel Gruyere Marie Mergen

Bij basilicum in Oizy - Ardennen

Belgische Ardennen

Gite

Kamers

14 Personen

192.00 m2

€ / week

min nachten

Huis te huur in Chanly

Belgische Ardennen

Huis/Villa

Kamers

14 Personen

250.00 m2

€ / week

min nachten