Terug

De gîtes met grote capaciteit in Wallonië: aan jou de keuze!

27/10/2021

Zin in een verblijf met vrienden of de hele familie? Samen genieten bij een glas en aan de ontbijttafel? Waarom dan geen gîte met grote bezoekerscapaciteit reserveren? Daarvoor zijn er de groepsgîtes en de Kaleo-gîtes: ideaal voor een mooi weerzien of grote tafelgezelschappen!

WBT - Olivier Legardien

Het is aan jou om de juiste formule te kiezen, maar er is voor elk wat wils! En voor wie nog nooit over Kaleo gehoord heeft: weet dat het een netwerk is van verblijven die op de natuur gericht zijn en dat het toerisme promoot voor iedereen.

Houffalize

Hoewel het aanbod van Kaleo te groot is om hier samen te vatten, kunnen we niet anders dan de Kaleo-gîte Mormont in Houffalize aanbevelen. 14 bedden en veel wandelmogelijkheden, arm in arm. De 4 kamers voor 2 tot 6 personen zijn de gelegenheid om je naasten uit te nodigen rond de houtkachel. Een gîte die groepen mensen ontvangt, zoveel is zeker, maar één die ook een zekere privacy garandeert. Als je groot denkt, veel groter, dan zul je de voorkeur geven aan de Grande Mormont gîte, die tot 49 bedden telt!

Haute-Lesse

En als je meer dan 63 vrienden hebt om uit te nodigen, geen nood. Grote, heel grote gîtes zijn ook beschikbaar. De Gîte Daverdisse, gelegen in het hart van het dorp Haute-Lesse, heeft 11 kamers met 52 bedden. We spreken hier niet van een keuken maar wel van een refter. Geen huiskamer maar een gemeenschappelijke ruimte. Het is een feest!

Behalve de Kaleo-gîtes biedt Accueil Champêtre ook accommodatie per tientallen. Het idee? Families die je verwelkomen in gîtes, gastenkamers of kampeerplaatsen op de boerderij en je een authentiek, kwaliteitsvol onthaal op een werkende boerderij garanderen.

Celles

De landelijke gîte van de Ferme Denaye in Celles is perfect geschikt voor grote gezinnen: 10 kamers, met een capaciteit van 26 personen! Dit belooft een warm weerzien met verre neven en nichten ‘s avonds, bij het open vuur… Je wordt met een glimlach onthaald! Ook je paarden zijn trouwens welkom….

Al 30 jaar groeit de Fédération des Gîtes de Wallonie gestaag: vandaag groepeert ze meer dan 1000 verblijven, verdedigt ze duurzaam toerisme en beschermt ze het onroerend erfgoed. Deze organisatie wil daarom een alternatief bieden voor het massatoerisme, dat in deze tijden van pandemie des te meer op prijs gesteld wordt…

Lacs de l’Eau d’Heure

De bemeubelde Sleep’nSpin-studio ligt aan de oevers van de Lacs de l’Eau d’Heure en biedt 2 kamers met 5 tot 6 bedden. Een voordelige accommodatie voor een ecologisch verantwoord verblijf met vrienden of familie. Sportieve activiteiten vind je er natuurlijk ook.

Aublain

De Ferme de la Galoperie in Aublain, bij Chimay, biedt 7 kamers, elk met een eigen badkamer! Dit garandeert privacy en gezelligheid, vooral omdat het mogelijk is gebruik te maken van de diensten van een cateraar ter plaatse. Vanuit deze gîte zijn vele activiteiten mogelijk, zoals een bezoek aan het natuurreservaat van Virelles of het proeven van een lekker biertje in Chimay.

Wil je een gastenkamer, een gîte, een hotel of een camping in Wallonië boeken?

Afspraak op visitwallonia.be/reserveer-je-verblijf