De GR 14 is 62 km langer geworden

De vereniging "Sentiers de grande randonnée" (SGR) wil je verder laten kennismaken met het mooie Waalse landschap en stelt daarom een nieuwe route voor, of toch bijna...

Vacancesweb.be

De GR 14 bestond al maar werd nu aangepast en verlengd. In totaal is deze wandelroute nu 276 km lang en loopt ze van Montjoie (Monschau) in Duitsland tot aan Sedan in de Franse Ardennen. Onderweg doorkruis je de Belgische Ardennen via de provincies Luik en Luxemburg.

Richting Parijs

“De vorige route was 214 km lang en liep tussen Malmédy et Sedan. Met deze derde editie kan je zelfs tot in Parijs stappen, zo legt Alain Carlier uit, woordvoerder van de organisatie. « Wie vanuit Sedan vertrekt, valt onder toezicht van de Franse tak van de organisatie die je van Sedan naar Parijs begeleidt en dit via Bar-le-Duc, Châlons-en-Champagne en Reims over ruim 500 km.”

Met een andere gids, de GR 15, stap je in de tegenovergestelde richting, van zuid naar noord (Lorraine-Eifel) en tussen Aarlen en Monschau. Wie goede benen heeft, kan vanaf begin 2019 een grote omweg richting Monschau maken.

“Wie de GR 14 in Lesse verlaat en de GR 129 volgt, kan de GR 15 in Aarlen vervoegen”, aldus Alain Carlier. « En wie de GR 14 in Bouillon verlaat en de GR 16 volgt, kan eveneens op de GR 15 in Aarlen geraken. In beide gevallen kan je dan de GR 15 richting Monschau volgen.”

Kortom, de GR 14 vormt een mooie tocht doorheen de Ardennen, langs bossen en rivieren zoals de Ourthe, de Warche, de Lesse, de Lienne, de Semois, de Amblève en de Our. Je zal ook tal van pittoreske dorpjes doorkruisen, zoals Cielle,Trois-Ponts, La Roche, St-Hubert, Stavelot, Bouillon…

Naast alle kleine verbeteringen aan het parcours werden er nieuwe stukken toegevoegd: zowel bij het verlaten van La Roche-en-Ardennes als voor de aankomst in Saint-Hubert en zelfs aan de kanten van Transinne en rond Bouillon. De nieuwe route biedt in ieder geval veel wandelpret. Of je nu op eigen houtje vertrekt, door het GR-netwerk of door de GR 15 van zuid naar noord te volgen.

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆