De grootste kerstmarkt van België wordt vernieuwd!

De 19de editie van Winterpret die van 29 november tot 5 januari aanstaande in de hoofdstad wordt georganiseerd, belooft meer "Brussels" te worden dan voorheen, zo kondigden burgemeester Philippe Close en zijn schepenen afgelopen vrijdag aan.

© visit.brussels

Om zijn 400ste verjaardag te vieren, staat Manneken Pis, de Brusselaar bij uitstek, in de schijnwerpers. Zo zal er bijvoorbeeld een schattenjacht rond worden georganiseerd. Bovendien komt voor het eerst het Brouckèreplein aan bod. Daar zal je op de ijspiste kunnen schaatsen.

Winterpret beslaat een afstand van zo'n 2,5 kilometer. Er komen tal van nieuwigheden, zoals aan het begin van de Anspachlaan, in de onmiddellijke nabijheid van het Brouckèreplein, waar veel winkeltjes zullen staat. Ook wordt er dit jaar extra ingezet op activiteiten voor kinderen.

Deze 19de editie wordt ook gekenmerkt door een "kerstparty", op donderdagavond 19 december op de Grote Markt, vanaf het balkon van het stadhuis. Papa K, pionier van de Brusselse en Europese hiphopbeweging, zal er 30 jaar carrière vieren. De traditionele locaties blijven behouden (Grote Markt, Beurs, Sint-Katelijneplein, Zwarte Toren, Vismet), al zal je dit jaar ook op het Muntplein terecht kunnen voor de "Dome", een 360°-installatie. De stad Brussel zal ook een vernieuwde klank- en lichtshow op de Grote Markt laten doorgaan.

De gemeente heeft zich daarnaast bereid verklaard om bepaalde evenementen te verplaatsen ten behoeve van inwoners van andere wijken. Tot slot wordt als voorbode van het evenement op 21 november een kerstboom uit Stavelot naar de Grote Markt vervoerd. Winterpret is zeven dagen per week toegankelijk van 12:00 tot 22:00 uur, behalve op 24 en 31 december (tot 18:00 uur).

OOK INTERESSANT VOOR JOU