Terug

De kunst van het leven op de wegen naar Compostella

02/09/2021

Cider is dé dorstlesser tijdens de feesten die hier het hele jaar door georganiseerd worden (het zijn er meer dan 70!) en tijdens dewelke het geluid van doedelzakken over het landschap golft. De drank wordt daarnaast ook aangeboden als aperitief en bij zowat elke maaltijd. Een beetje zoals bier in België…

Par Alexfoofoo sur Wikipédia

Verschiet niet wanneer je de ober de karaf heel hoog ziet houden en de cider in een bakje ziet gieten om het meer te laten schuimen… voor hij het je goed fris serveert. De lokale keuken bestaat uit gerechten die meestal op een laag vuurtje sudderen en zonder kruiden geserveerd worden. Toch een bijzondere vermelding voor de stevige en lekkere fabada of Asturische hutsepot.

Ik houd er ook van de wijnen en de kazen van de regio te proeven. Er zijn een twintigtal kazen, waarvan er 4 het AOP-keurmerk dragen, waaronder de bekende Gamoneu. Wat charcuterie? Of liever zeevruchten en andere superverse vis (pixin of zeeduivel)?

Eric Valenne

Er zijn genoeg middelen om bezoekers en wandelaars weer op krachten te brengen, of ze nu snel of traag door het landschap, van de blauwe oceaan over de groene weides tot de witte bergtoppen, reizen. Dat doen ook de pelgrims die we tegenkomen en die op weg zijn naar Compostella.

Meer info

Wijngaard
Wijngaard Eric Valenne

Lees de volledige reportage