De langste zipline ter wereld wacht op jou

Deze uitstap op slechts 45 minuten van Ras Al Khaimah is een must!

Unieke ervaring op de zipline, de langste ter wereld! © Jebel Jais Unieke ervaring op de zipline, de langste ter wereld!

Het emiraat Ras Al Khaimah gaat hard. Het is het enige emiraat waar je tot de top van de Jebel Jais, een berg van 2000 meter hoog en zo de hoogste in de regio, kan klimmen. Ofwel laat je je van je sportiefste kant zien en dan wacht je een ware uitdaging: een wandeling over een steile helling met een hoogteverschil van 1370 m over 6,5 km. Ofwel ga je met de auto naar de top en geniet je simpelweg van de adembenemende landschappen. Stop aan het enige restaurant op de bochtige weg en geniet van een heerlijke pizza. Maar dat is niet alles…

 

Scheur door de lucht aan 130 km/uur

Houd je wel van wat sensatie? Dan zit je hier goed! De langste zipline ter wereld werd in april 2018 ingehuldigd op de top van de hoogste berg van de Verenigde Arabische Emiraten: Jebel Jais.

Ongelooflijk: de zipline van 2,8 kilometer lang laat je in alle veiligheid tegen een snelheid van 130 km/uur door de lucht zweven. Adembenemende uitzichten en heel veel adrenaline gegarandeerd. Je vertrekt in liggende positie en gaat zo tot het middenstuk. Daar kom je even op adem voor je verdergaat in zittende positie om op een andere manier te genieten van het spectaculaire zicht. Er lopen twee kabels parallel, zodat een afdaling in duo ook mogelijk is.

Een afdaling aan meer dan 130 km/uur over 2,8 km © Jebel Jais

 

Korte pauze. Je verandert van positie voor het laatste stuk van het parcours © Jebel Jais

 

Jebel Jais, de hoogste berg van de Verenigde Arabische Emiraten © DDLH