De lijst van beste cafés ter wereld werd gepubliceerd!

Julie Docsterd,
26-11-2022
Voor het eerst in de geschiedenis van dit erg populaire klassement ligt het beste café ter wereld niet in New York of Londen, de hoofdsteden van de cocktails. Een mooie revanche voor andere grote steden!
Patrick Tomasso

Met meer dan 200 sterrenrestaurants is Spanje een eersteklas gastronomische bestemming die in de top vijf van bestemmingen met de beste restaurants staat. Maar sinds kort mag het Iberische schiereiland zich ook een van de beste bestemmingen noemen voor liefhebbers van cocktails. In de lijst met de 50 beste cafés ter wereld, die net gepubliceerd werd, staat een bar uit de Catalaanse hoofdstad op nummer één. Een première in de geschiedenis van The World’s Best Bars!

Een stukje paradijs

De prijs werd uitgereikt aan het team van bar Paradiso tijdens een ceremonie in Barcelona. Het etablissement onderscheid zich van de concurrentie door zijn originaliteit en de toegang via een valste koelkastdeur achteraan in een pastramiwinkel… Een heel programma. Zodra je door de deur bent, kom je in een feeëriek decor uit hout dat geïnspireerd is door de artistieke stijl van Salvador Dali.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Paradiso (@paradiso_barcelona)

Het klassement wordt natuurlijk vervolledigd door de klassieke bestemmingen, met de Londense bar Tayer + Elementary op de tweede plaats, gevolgd door Sips in Barcelona, Licoreria Limantour in Mexico City en tot slot, op de vijfde plaats, het Parijse Little Red Door. New York staat pas op de zesde plaats met Double Chicken Please.

En België? Geen enkel Antwerps, Brussels of Gents café is erin geslaagd op de prestigieuze lijst te komen!

De volledige lijst van de 50 beste cafés ter wereld vind je hier.