De Luberon: de populairste bestemming van het moment?

Rédaction / Redactie,
02-09-2021
De Luberon. Het gezang van krekels, karaktervolle dorpen en een natuur die intact gebleven is. Voeg daar nog ’s werelds bekendste gastronomie en een gunstig klimaat aan toe… De Luberon is voor heel wat Belgen een must visit.
Vacancesweb.be

De Luberon is een massief dat zich over een
lengte van ongeveer 60 km uitstrekt en dat 5 km breed is. Dankzij de lage
hoogtes en het mediterraanse klimaat wordt er hier heel wat aan landbouw
gedaan. Kijk maar naar de vele wijngaarden. De Luberon staat ook voor een
fascinerende en verrassende natuur in de typische provencaalse
kleurschakeringen. In het dorpje Rustrel contrastreren de okerkleurige rosten
met de groene massieven van de Luberon.

Naast wijngaarden biedt de Luberon ook karaktervolle dorpen, zoals Lacoste, l’Isle-Sur-La-Sorgue, Ménerbes, Bonnieux, Gordes, Lourmarin, … Dorpen waarin het trage leven samengaat met een befaamde gastronomie. In het westen grenst de Luberon aan Avignon, de stad der pausen. De stad is natuurlijk bekend door zijn brug, maar ook door zijn prachtige Pausenpaleis. Avignon, groots en toch uitnodigend, is in elk seizoen een must. De maand juli is erg gewild door de organisatie van het grote Festival van Avignon, een spektakel vol theater en one-man-shows.

Het provencaalse Colorado
Het provencaalse Colorado Vacancesweb.be

Ten zuiden van het massief vinden we het kleine dorp Pont-Royal van Pierre et Vacances. Dat dorp, gelegen op 30 km van Aix-en-Provence en 45 km van Avignon, in het hart van de Provence en de Luberon, bezielt de regio. Je geniet er van typische gerechten en een goed bewaarde natuur met een park van 180 hectare groot… Houd je van golfen? Weet dat het golfterrein met 18 holes erg gekend is!

Meer info