Terug

De meest buitengewone nachten in Wallonië

Soms zijn een paar dingen genoeg om aan de dagelijkse sleur te ontsnappen en je leven wat kleur te geven. Of je nachten. Want daar gaat het over: enkele nachten doorbrengen op buitengewone plekken!

Aqua Lodge

Laten we maar met de deur in huis vallen: we willen je over elke plek vertellen. Want ze zijn allemaal een omweg waard. Maar dat is onmogelijk, er zijn er te veel! Dit is dus maar een kleine tour van bijzondere verblijfsplaatsen in het mooie Wallonië!

De Roulotte d’Annabelle, in het dorpje Soy op 5 km van Hotton, is ideaal. Deze woonwagen, die bewoond werd door een foorfamilie in de jaren 40, is vandaag een minihuisje met alle moderne comfort. Nabij Bouillon wachten twee andere woonwagens op jou: L’Instant Ch’Oizy en Roulotte Félin. Echte rustoorden.

Heb je liever water, ga dan naar de chalets van AquaLodge aan de oevers van de Molignée. Op het meer vind je kleine chalets op palen. Tijd voor een koffietje op een terras aan het meer!

En vertoef je liever in hogere sferen, reserveer dan eerder de Moulin du Ya, een huisje in een oude windmolen dicht bij La Louvière. In tegenstelling tot wat je zou denken, is de leefruimte ruim. Je zou voor minder gaan zweven!

In Bergen laat het Martin’s Dream Hotel je overnachten in een neogotische kerk uit 1851. Dat viersterrenhotel combineert gastronomie en welzijn: je bent er gegarandeerd in de zevende hemel!

In Chaudfontaine word je een gelukkige cowboy in de gastenkamers van Western City: je hoeft zelfs niet in slaap te vallen om te dromen van de Far West. Hij is daar, aan het voeteinde van je bed, en jij bent de sheriff. Een appartement en studio zijn ook mogelijk: je kan zelfs met vrienden komen dus!

Western City – Georges Scoubeau

Droom jij van een luxeleven? Het Domein van Ronchinne, op 4 km van Crupet, biedt je de mogelijkheid om te slapen in een kasteel. 80 slaapkamers verspreid over het kasteel en de stallen, het huis van de tuinman en bijzondere slaapplekken in het park.

Chalet suisse in Jalhay, achter het restaurant, heeft verschillende bijzondere verblijfplaatsen beschikbaar: een iglo, het berenhol, de betoverde hut, de woonwagen van de meerminnen. Mooie namen voor betoverende nachten.

Ook campings zijn bijzonder. Camping Spineuse in Neufchâteau verhuurt safaritenten. Camping Le Canada in de mooie Semoisvallei heeft tipi’s, hutten, hangende tenten en hutten. Op camping Ile de Faigneul huur je een tiny house in het hart van de Ardennen.

 Nog meer buitengewone nachten op visitwallonia.be/buitengewoon

WBT-V. Ferooz/Pixel Komando