De Mont Blanc van dichtbij, zonder je moe te maken

Rédaction / Redactie,
02-09-2021
De Skyway Monte Bianco, die in 2015 in Courmayeur in de Valle d'Aosta werd ingehuldigd, is een must voor alle bergliefhebbers.

De Skyway Monte Bianco is een technisch meesterwerk en een echte Italiaanse trots. Een ultramoderne infrastructuur die het mogelijk maakt om de Pointe Helbronner, die tegenover de Mont Blanc staat, zonder de minste inspanning te beklimmen.

Skyway Monte Bianco bestaat uit drie stations: een vertrekhal in de rijke badplaats Courmayeur, een tussenstadium op 2.173 m, dat met een eerste kabelbaan te bereiken is, en ten slotte de Pointe Helbronner, die oploopt tot 3.466 m. Met andere woorden, het uitzicht op deze hoogte is gewoonweg adembenemend, vooral wanneer de toppen rond het observatieplatform met sneeuw bedekt zijn!

Een 360°-stijging

Wat de Skyway Monte Bianco bijzonder maakt ten opzichte van de concurrentie, en in het bijzonder ten opzichte van de Aiguille du Midi kabelbaan, is dat zijn cabines zijn uitgerust met een rotondesysteem. Zowel tijdens de klim als de afdaling draait de kabelbaancabine zichzelf aan en kan je dus het landschap rondom bewonderen. Een geweldige ervaring die zowel jong als oud zal bevallen!

De Skyway Monte Bianco ligt in het hart van de badplaats Courmayeur, in het Aostadal in Noord-Italië. De attractie heeft een grote overdekte parkeerplaats, verschillende restaurants, een souvenirwinkel en verschillende observatiedekken, die elk een adembenemend uitzicht bieden op de omliggende pieken.

Tips van Vakantieweb:

– voor een onvergetelijke lunch of aperitief bij het slapengaan! De lift naar de top van de Skyway Monte Bianco.
brengt je 100 hoger naar de Refugio Torino, een restaurant met
een groot terras en een kwaliteitsvolle, plaatselijke lokale keuken tegen een zeer redelijke prijs.

– om niet aan te moeten schuiven, kan je je ticket op voorhand reserveren op montebianco.com of via
een plaatselijke toerismekantoor. Als je er eenmaal bent, neem dan
de ingang gereserveerd voor bezoekers die al een kaartje hebben.