Terug

De mooiste fietsroutes in de buurt van Orléans

Als historische stad op 5 uur van Brussel, bereikbaar met de trein of de auto, beschikt Orléans over alle troeven om je deze aan Jeanne D’Arc gelinkte regio te laten ontdekken met de fiets.

Orléans is de hoofdstad van de Loirevallei en deze majestueuze en woeste rivier stroomt door het historische centrum. De stad schippert tussen moderniteit en historische authenticiteit, tussen cultureel en natuurlijk erfgoed, en ze zal je hart gedurende je hele verblijf heen en weer slingeren. Meer dan 428 km aan fietsroutes zijn bewegwijzerd en we hebben er enkele uitgekozen om je te overtuigen, samen met suggesties voor overnachtingsmogelijkheden en goede restaurantjes.

Lees meer

MET HET GEZIN

Met de fiets in het bos van Orléans

Hier nemen we je mee naar de omgeving van Orléans, naar het hart van een deel van het 'forêt domaniale': het Bois de la Charbonnière. Deze lus is ideaal om met het gezin te ontdekken, en ligt vlakbij het park van het kasteel van Charbonnière. Niet te missen: boottochten op de Loire, aan boord van de Epinoche; de themawandeling in de voetsporen van Jeanne d'Arc, de Wilde Rivierwandeling en de ontdekking van het bijzondere ecosysteem van de Loire.

Lees meer

Met de fiets langs de Moulins du Loiret

Hier is nog een fietstocht buiten Orléans, niet meer in het bos maar op het platteland. Deze lus voert je langs de Loire, de Loiret en door landelijke landschappen om een zeer rijk erfgoed te ontdekken, waaronder de molens van de Loiret.

Lees meer

VOOR DOORWINTERDE FIETSERS

De Scandibérique in de Loiret, Euro Vélo 3

De Scandibérique doorkruist de Loiret gedurende meer dan 180 km, en volgt de rivieren, kanalen en de Loire zelf. EuroVelo 3 is een Europese fietsroute die Noorwegen met Santiago de Compostela verbindt. In de Loiret brengt de Scandiberique je van de Gâtinais naar de Loirevallei, door prachtige natuurgebieden en de karaktervolle landschappen van de Loingvallei. Een bezoek aan de middeleeuwse stad en de koninklijke abdij van Ferrières mag je niet skippen.

Lees meer


De Loire met de fiets: euro Vélo 6, niet te missen

Hier kan je het uitzonderlijke erfgoed van de Loirekastelen ontdekken langs één van de mooiste rivieren van Europa. Een echte fietscruise tussen natuur en cultuur! Deze route, die voor iedereen toegankelijk is, bestrijkt meer dan 800 km en wisselt fietspaden af met wegen met weinig verkeer. Op het programma: rivieroevers, tuinen, karaktervolle villa's, wijngaarden en de niet te missen kastelen van de Loire.

Lees meer


DE THEMATISCHE ROUTES

Tocht tussen de wijn- en boomgaarden

Vervolgens trekken we naar de linkeroever van de Loire. Hier worden al sinds de 6e eeuw wijnranken verbouwd en ontstonden de beroemde Loirewijnen. De tocht gaat dan verder naar het binnenland van de vallei, met Mézières-lez-Cléry en Cléry-Saint-André. Een stop bij de Butte des Elus, een duizend jaar oude grafheuvel, en de Basilique Notre-Dame zijn een must. Neem vanuit de vallei de 'Loire à Vélo' route die je naar Meung-sur-Loire leidt of naar het natuurreservaat Pointe du Courpain.

Lees meer

Zuidelijk tocht van de Route de la Rose

Voor liefhebbers van bloemen, mooie tuinen en natuurlijke geuren brengt de Loiret met een thematische fietsroute hulde aan de de koningin onder de bloemen. Je emoties zullen heen en weer slingeren tussen poëzie en tuinieren, geschiedenis en plantkunde. Van de lus naar het zuiden van Orléans reis je langs de grenzen van de Sologne, terwijl je een tocht maakt langs de oevers van de Loire en de Loiret. Mis zeker het Parc Floral de la Source niet. Een gelegenheid om allerlei tropische vogelsoorten te ontdekken, bloementuinen en planten van elders.

Lees meer