Terug

De motor van zijn Boeing ontploft in volle vlucht en hij laat de benzine los boven ons hoofd!

Zaterdag 20 januari. Een Boeing 747 liep schade op waardoor een noodlanding nodig was. De planeet komt er niet ongeschonden uit, schrijft Sudpresse…

De Boeing 747 Cargo, die opsteeg in Maastricht, moest normaal landen in New York. Maar net na het opstijgen liep het vliegtuig schade op: in volle vlucht ontplofte de motor! De piloot zag zich dus genoodzaakt te landen op de luchthaven van Bierset. Probleem: het vliegtuig was te zwaar en zijn structuur zou de landing niet verdragen. De piloot moest brandstof lossen: 100 ton kerosine werd gedumpt boven de regio van Verviers.

Christian Delcourt, communicatiemanager van Liège Airport, legt uit aan Sudpresse: “In principe proberen we dat te doen in zones waar er geen inwoners zijn, zoals de Noordzee. Maar in dit geval was dat te ver weg.” Heeft de brandstof de Ardennen bevuild? “Een deel van de brandstof is verdampt, maar anders is het alsof we het op de grond lieten lopen. Het is niet goed voor het milieu. Maar soms is het nodig om mensenlevens te redden.