Terug

De natuur in zijn puurste vorm die een kwart van Spanje bedekt

Door zijn geografische ligging en zijn kenmerkende reliëf, geniet Spanje een gevarieerd klimaat.

Parque Nacional de las Tablas de Daimiel (Castilla-La Mancha) Parque Nacional de las Tablas de Daimiel (Castilla-La Mancha)

Lange zomers en een zacht winterseizoen zorgen ervoor dat u heel het jaar door wandelingen kan maken, op ontdekkingstocht langsheen sierras en parken die het schiereiland rijk is, en op een andere manier van elk seizoen kan genieten.

 

zowat 50 natuurreservaten en andere beschermde plekken

Wist u dat meer dan een kwart van het Spaanse grondgebied beschermd is? Genoeg om te genieten van de schoonheid en charme van zijn nationale parken, maar ook van de vijftigtal natuurreservaten en andere goedbewaarde plekken die verspreid liggen over het hele Iberische schiereiland.

Andalousië Sierra Nevada

 

Voor elk wat wils

Één van die parken is het Picos de Europa nationaal park, gelegen in het noorden van het land, tussen León, Cantabrië en Asturië. Dit park, het meest uitgestrekte van heel Spanje, telt onder andere de Naranjo de Bulnes, één van de hoogste bergtoppen van het land, alsook de indrukwekkende kabelbaan van Fuente Dé. Het ecosysteem van het Atlantische bos, met zijn mix van eiken en esdoorns die beschutting bieden aan everzwijnen, herten en dassen, is op zich al een omweg waard!

Cáceres (Extremadura) Parque Nacional de Monfragüe

 


Het nationaal park van Ordesa en de Monte Perdido, in het noorden van het land, zal u ook verrassen met zijn beukenbossen, watervallen en kloven. U kan er klauteren van de prairies van Ordesa tot aan de waterval van de Cola de Caballo, een natuurlijke site van een uitzonderlijke schoonheid.

Park van Ordesa en de Monte Perdido

 

Één van de meest uitgestrekte mediterraanse bossen

Helemaal anders is het nationaal park van Cabañeros, waar u het Toledo-gebergte terugvindt, één van de meest uitgestrekte mediterraanse wouden van het Iberische schiereiland. U kan er met name een overvloedige populatie herten observeren op de uitgestrekte vlaktes van de Raña de Santiago. Dit park doet ook dienst als onderkomen van verschillende met uitsterven bedreigde diersoorten, zoals de koningsarend of de monniksgier.

Het nationaal parc van Monfragüe

"