Terug

De ongebruikelijke kant van Drôme

Drôme inspireert de wildste dromen, hiervoor kunt u het beste zelf komen kijken.

Het vergde veel verbeelding voor de postbode Cheval om zijn ‘Palais Idéal’ te bouwen… En nog moeilijker was het om krokodillen op te voeden in dit gebied.

Meer info

 

Het ideale paleis van postbode Cheval

In april 1879 struikelde deze plaatselijke postbode zich, tijdens zijn rit, aan een steen die zo vreemd was dat deze een groots project in hem aanwakkerde. 33 jaar lang bouwde hij vervolgens in zijn eentje, in zijn tuin, een paleis geïnspireerd door de natuur, ansichtkaarten en geïllustreerde tijdschriften. Het resultaat: een kunstig meesterwerk, uniek in de wereld. Het is benoemd tot historisch monument door André Malraux in 1969, toen de Minister van Cultuur, onder de titel ‘naïeve kunst’.

Het paleis van de prachtige paardenfactor

 

De krokodillenboerderij

Stelt u zichzelf voor te midden van een weelderige biodiversiteit, omringd door krokodillen en andere reptielen. In deze Krokodillenboerderij bevindt u zich in het grootste Europese dierenpark gewijd aan de ontdekking van reptielen, waaronder krokodillen. Verbazingwekkend, toch?


Reuzenschildpadden, hagedissen, slangen en anaconda’s, iguana’s, krokodillen, maar ook vissen en tropische vogels; deze zijn allemaal te ontdekken in dit dierenpark, dat ook een botanische tuin is met een selectie van meer dan 600 exotische plantensoorten. Ideaal voor een dagje uit met de familie.

De krokodillenboerderij

 

De ongebruikelijke kant van Drôme is ook…

De whiskystokerij in het hart van de Vercors; de wijnproductie in dolia’s (amforen) bij Domaine Viret, de initiatiefnemer van ® cosmoculture; de replica van de Petit Trianon in het midden van het bos van Saoû; en de vliegende trapeze-school in de openlucht.


Elke keer staan verbeelding en lef ten grondslag voor deze originele initiatieven, die allemaal geïnspireerd worden door een buitengewone regio.

"