Salamanca

Terug

De oudste pelgrimroute van Europa

De Camino de Santiago is ontstaan in de 11de eeuw: sindsdien gaan pelgrims te voet naar het graf van de apostel Jakobus in Santiago de Compostela in het noordwesten van Spanje in Galicië.

Santiago de Compostela Santiago de Compostela

Er bestaan verscheidene routes: de belangrijkste loopt vanuit de Franse Pyreneeën over Pamplona, Burgos en Leon. De Camino is een trektocht die elke reiziger fascineert en boordevol magie zit. Kilometers stappen door de mooiste landschappen tot de kathedraal van Santiago de Compostela en onderweg jezelf leren kennen, het is een heel intense ervaring.

Lees meer

 

De Zilverroute tussen noord en zuid

Reeds in de Oudheid bestond er een route die Noord- en Zuid-Spanje met elkaar verbond: over de bergen en door de wouden. Toen de Romeinen Spanje overheersten bouwden zij een netwerk van wegen door het hele gebied: de Zilverroute van Gijon in het noorden naar Sevilla in het zuiden was een van de belangrijkste. Rond deze route van 800 km ontstond een grote bedrijvigheid: er kwamen steden, bruggen, aquaducten, forten, en een breed scala van ambachten, architectuur en folklore. Ook de Zilverroute is een fantastische persoonlijke ervaring: het kan al wandelend, maar ook met de wagen.

Lees meer

Zamora

 

Aan het einde van de 18e eeuw gaf koning Karel III opdracht tot de bouw van een grote promenade versierd met bomen, fonteinen, monumenten en paleizen die de hoofdstad van zijn koninkrijk waardig zijn. Deze culturele gebouwen zijn nu internationaal bekend en brengen u in minder dan 2 kilometer naar een even gevarieerde als verrijkende kunstervaring: onder andere: het Prado en Thyssen-Bornemisza Museum, het Reina Sofía Nationaal Museum..... brengt u van de 16e tot de 20e eeuw naar meesters als Velázquez, Goya, le Greco, Rembrandt, Van Gogh, Cézanne, Picasso, Kandinsky....

Lees meer

Museo del Prado, Madrid