Terug

De rivieren van de Drôme: pure ontspanning

De Franse regio Drôme wordt gekruist door de rivier met dezelfde naam, die een wilde en afwisselende koers aflegt van ongeveer 130 kilometer.

Langs de Drôme, die samenkomt met het water van de Rhône, ontdekt u opmerkelijke, authentieke plekken die allemaal een bezoekje waard zijn!

Meer info

 

De Claps de Luc

De Claps de Luc (twee kilometer ten zuiden van het dorp Luc-en-Diois) kwam ooit voort uit een spectaculaire aardverschuiving in de Drôme.
Hierdoor ontstond een waterreservoir dat vervolgens leidde tot de creatie van natuurlijke zwembaden en wilde watervallen, ideaal in de zomer, om vervolgens af te koelen in de schaduw van de pijnbomen. Het is ook een ideaal klimterrein van gemiddeld niveau, met meer dan 120 routes van verschillende niveaus en een via ferrata.

 

Mis ook niet de wandelingen langs de Roanne en de Toulourenc: mooie rivieren met helder water

Sommige rivieren bieden zeer gastvrije plaatsen om te zwemmen, zoals de kommen van de Roanne.

Aan de grens van de Vaucluse bevinden zich ook de kloven van Toulourenc. Deze zijn rijk aan watergaten waardoor u meerdere kilometers door het water kunt wandelen. Het transparante water wordt omringd door verrassend witte klippen waar u cicaden kunt horen sissen. Het is een klein paradijs dat zeer wild is gebleven, begrensd door rotsen en zandstranden.

De kloven van Ubrieux bieden ook mooie wandelingen door het water.

"