De ski trends van 2020

Kevin Stickens,
02-09-2021
Vacancesweb.be

Een nieuw seizoen, nieuwe trends. Elk jaar duiken weer nieuwe trends op waar fervente skiërs van kunnen genieten. Wij zetten er alvast een aantal op een rijtje.

Een shuttlebus zonder bestuurder

In Val Thorens kun je een ritje maken met Berto. In de Franse Alpen rijdt deze eerste shuttle bus zonder chauffeur. Profiteer van deze gratis hop on service en verken dit Franse skigebied zonder chauffeur. 15 passagiers kunnen mee en Berto rijdt volledig elektrisch.

Vacancesweb.be

Zero waste in Laax

Dat eco een trens is, merk je ook in het Zwitserse Laax. Dit resort mikt op het zero waste label en wil het groenste resort ter wereld zijn. Draaien op 100% hernieuwbare energie, je moet het maar doen.

Vacancesweb.be

Tours met een minimale voetafdruk

Zelfs ware avonturiers beginnen meer en meer op hun ecologische voetafdruk te letten. Super populair zijn ski trips naar de Noorse Lofoten-eilanden, een ongerept stukje natuur. Ook de Lyngen Alpen liggen dit jaar in de bovenste schuif. Wie buiten de gebaande paden wil kan in Macedonië gaan cat-skiën, een trend die uit Canada komt overgewaaid. Een unieke belevenis en je komt echt in dorpjes waar je je amper wat bij kunt voorstellen.

Vacancesweb.be

Ski safari

Een safari dient niet altijd gekoppeld te gaan met het spotten van olifanten en leeuwen: je kan ook op ski safari. In het Franse Le Miroir doe je op enkele dagen maar liefst 7 skiresorts aan. Je trekt van Val d’Isère naar Tignes en als je wil kun je zelf heliskiën. Maar ook in de Italiaanse Dolomieten is dit perfect mogelijk.

Vacancesweb.be