Terug

De top 5 van musea in Aude

© Aude Tourisme

Hier volgt een selectie van 5 musea, waar u zich het gehele seizoen door zult vermaken, en die bij slecht weer een goed alternatief zijn voor buitenactiviteiten. Meer info

 

Terra Vinéa

Stap aan boord van de Terra Vinéa Express in Portel-des-Corbières, en daal af in de ondergrondse kathedraal voor een reis door de geschiedenis van de wijn.

© Aude Tourisme

 

Dinosauria

Te Espéraza in de hoogvallei van de Aude, bevindt zich het eerste Franse museum dat geheel gewijd is aan dinosauriërs en hun tijdgenoten.

© dinausoria.org

 

Musea in Narbonne

Het Museum voor Kunst en Geschiedenis, gevestigd in het Palais des Archevêques en het Archeologisch Museum.

© Narbonne Tourisme

 

Collectie van Cérès Franco te Montolieu

Aude is niet alleen maar middeleeuwen. De hedendaagse kunst heeft er ook haar plek gevonden, onder andere in het voormalige gebouw van de wijnbouwcoöperatie van Montolieu, in 2008 getransformeerd tot kunstcentrum, waar nu de collectie wordt getoond van Cérès Franco, naïeve schilderes en beeldhouwster van Braziliaanse komaf, maar o zo gehecht aan deze streek.

© lacooperative-collectionceresfranco.com

 

Museum voor Schone Kunsten in Carcassonne

Dit museum (gratis, jazeker) toont schilderijen en keramiek en vat de Europese kunst van de 17e eeuw tot heden werkelijk mooi samen. De hedendaagse expo’s zijn altijd van grote kwaliteit en ook deze zijn gratis.

© Tourisme Carcassonne

Lees de volledige reportage