Terug

De trekpleisters van Brussel lokken opnieuw toeristen!

12/08/2022

De charmante kleine straatjes van het centrum, de pittoreske cafés aan de Sint-Gorikshallen, de levendige buurt aan het kerkhof van Elsene, het schitterende Jubelpark en natuurlijk de niet te missen Grote Markt: Brussel laat toeristen niet onverschillig en die zijn dan ook in groten getale terug!

Stéphanie Leblanc

In de krant Le Soir meldt de Brussels Hotels Association (BHA) dat de hotels in de hoofdstad tijdens de afgelopen maand juli een bezettingsgraad hadden van 66,6%, een cijfer dat ongeveer driemaal zo hoog ligt als in de twee voorgaande jaren! Vooral tijdens de weekends zijn de toeristen terug: “We hebben bezettingsgraden die in de buurt komen van het niveau van 2019, wat een uitstekend jaar was. Door de week lopen we echter nog steeds achter,” meldt Rodolphe Van Weyenbergh, de secretaris-generaal van de BHA.

De Rolling Stones en Coldplay hielpen zeker mee!

Het goede nieuws is dat de opwaartse trend niet beperkt blijft tot hotels: ook de cijfers voor de horecagelegenheden en musea zijn positief en benaderen die van juli 2019. Het moet gezegd dat Brussel deze zomer een drukke agenda kende, vooral op het vlak van concerten en festivals, met Ed Sheeran, Coldplay en de Rolling Stones. Tenslotte zorgde ook Tomorrowland ervoor dat veel festivalgangers België en dus ook zijn hoofdstad ontdekten.

Thomas Somme

Buitenlandse toeristen

De Brusselse Horecafederatie legt aan onze collega’s van de krant Le Soir uit dat “restaurants als Chez Léon of Ricotta & Parmesan vooral Duitsers, Nederlanders en zelfs Spanjaarden verwelkomden. In het algemeen komen er weinig of minder bezoekers van heel ver weg.”

Een andere tendens is dat toeristen het niet houden op enkel het stadscentrum: “Dit is één van de eerste jaren waarin alle restaurants in het Gewest, niet alleen die in het stadscentrum, zo goed bezet waren. […] Daardoor is het zelfs in restaurants in Oudergem of Elsene druk. Het mooie weer en de over meerdere weken gespreide vakanties kunnen deze drukte ook verklaren, legt de voorzitter van de Brusselse Horecafederatie uit.