Terug

De zoutpannen en de vele activiteiten van Torrevieja

Twee enorme opvallende zoutmeren zijn uitgeroepen tot natuurpark. Hun ontginning dateert al van zo´n 2000 jaar terug. Momenteel wordt zout uit Torrevieja nog steeds naar alle windstreken geëxporteerd. Absoluut een bezoek waard.

Zout concentratie Zout concentratie

Behalve op zout en boten is Torrevieja zich op het toerisme gaan richten en in de loop der jaren verworden tot een succesvolle badplaats aan de Costa Blanca... Kleintjes, volwassenen, ouders en senioren vinden er hun geluk. Voor iedereen vinden er in elk seizoen activiteiten plaats.

Gemakkelijk toegang : Vluchten vanaf Brussel en Charleroi, naar Alicante of Murcia - San Javier ( Minder dan een uur afstand van Torrevieja)

Bekijk onze vakantiehuizen in Torrevieja

 

Torrevieja toeristische badplaats

Natuurlijk is dit ´s zomers een typisch succesvol toeristenoord, maar als u wilt kunt u aan de menigte ontsnappen en de omgeving gaan verkennen.

Wandel door de schitterende palmplantage van Elche, neem een versnapering in het karakteristieke dorpje Guadalest met zijn smaragdgroene meer, ontdek de kleurige huizen van Villa Joiosa. Torrevieja ligt dicht bij de regio Murcie, en u kunt ook Cartagène gaan verkennen, en La Manga, beroemd om zijn witte zandstranden, en natuurlijk Murcia, dat absoluut de moeite waard is.

 

Villajoyosa (op 100 km)

 

Guadalest (op 130 km)

 

Calpe (op 133 km)

Calpe © Hanadi

 

Altea (op 113 km)

© Hanadi