Terug

Deze burgemeester wil geen toeristen meer zien!

Dit Belgische dorp is op twee manieren apart, waardoor het uniek is… zeker in de ogen van toeristen! En dat is net het probleem.

© Aron Van Remmerden

Doel is een dorp in het noordoosten van de provincie Oost-Vlaanderen. Dit (bijna) spookdorp, dat plaats biedt aan een kerncentrale en binnenkort opgeofferd zal worden voor de uitbreiding van de Antwerpse haven, trekt steeds meer bezoekers aan. Vooral sinds een televisiereportage een bezoek bracht aan het dorp.

Geconfronteerd met deze ongebruikelijke toevloed, vragen de plaatselijke autoriteiten toeristen om niet langer naar Doel te komen om de veiligheid en de gemoedsrust van de inwoners te garanderen. Het dorp wordt nu zelfs zo door toeristen overspoeld dat de situatie problematisch wordt. "Elke plek heeft een verzadigingspunt en Doel heeft dat al lang bereikt," zegt Marc Van de Vijver, burgemeester van Doel.

Hij gaat verder: "Het dorp is nog steeds bewoond en is dus geen toeristische hotspot. Daarom hebben wij besloten om het dorp te sluiten als er te veel bezoekers zijn. Bezoekers zijn uiteraard altijd welkom in Beveren, maar wij vragen u om de rust van de inwoners van Doel te respecteren en er weg te blijven."