Deze luchtvaartmaatschappij is creatief om zijn reizigers aan te zetten om te kiezen voor deze steeds meer gemeden plek

cms,
03-12-2022
Het minste wat je kan zeggen is dat het Virgin Australia niet aan creativiteit ontbreekt. Om de verkoop een boost te geven en reizigers aan te zetten om het middelste zitje te kiezen (wat mensen vaak mijden), heeft de Australische maatschappij beslist om een grote wedstrijd op poten te zetten voor ‘moedige’ mensen die vrijwillig kiezen voor het middelste zitje!

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Virgin Australia (@virginaustralia)

Het is bekend dat tussen twee passagiers zitten niet altijd een prettige situatie is, vooral als je urenlang stil moet zitten. Bovendien biedt deze zetel geen direct uitzicht uit het raam, noch toegang tot het gangpad om je naar believen te kunnen verplaatsen. Het is dus niet verrassend dat dit de zetel is die niemand wil krijgen en die systematisch vermeden wordt door mensen die de mogelijkheid hebben om hun zetel vooraf te kiezen.

Om dit tegen te gaan, is Virgin Australia op het idee gekomen om een grote wedstrijd te organiseren, de ‘Middle Seat Lottery‘, voor passagiers die vrijwillig voor deze stoel kiezen. Passagiers maken kans op verschillende prijzen zoals een Caribische cruise, VIP-tickets voor de finale van de Australian Football League en andere reizen doorheen het land. De totale waarde van de prijzen die op het spel staan, wordt geschat op AUD 230.000 (ongeveer €145.000)!

Om mee te doen moet je jonger zijn dan 18 jaar, inwoner van Australië zijn en lid van het Virgin Australia loyaliteitsprogramma. Elke reiziger die een middelste zetel boekt op een vlucht met Virgin Australia doet automatisch mee aan de wedstrijd. De actie loopt tot 23 april 2023.