Terug

Vlaams-Brabant. “Voor prachtige trektochten van meerdere dagen hoef je niet ver te reizen”. Dieter

Hiken is steeds een avontuur, en daar kent Dieter uit Haacht alles van. Wandelschoenen aan en er even tussenuit knijpen: da’s ontsnappen aan de alledaagse stress.

Wandelen in Haacht

Soms zelfs voor enkele dagen, dwars door de Groene Gordel en het Hageland. Want er bestaan genoeg wandelingen die je kilometer na kilometer weer back to basics brengen. Met enkel het geruis van de bomen, het loeien van de koeien en een eenzame blaffende hond als achtergrondgeluid.

Het terrein is eerder vlak maar het prachtige wandelgebied in het aansluitende, zompige Haachts Broek met bruggetjes en knuppelpaden garanderen je zeker een portie avontuur. Hoge laarzen zijn geen overbodige luxe. Af en toe ontmoet je een kudde grote grazers, vlinders en ander waterleven. Even ontspannen doe je in het Brouwershof waar je – what’s in a name – het heerlijke aanbod van de brouwerij van Haacht proeft.
Ben je benieuwd naar de wandelavonturen van Dieter? Neem dan zeker eens een kijkje op zijn YouTubekanaal. Want zijn filmpjes geven zijn fascinerende wandeltochten toch dat tikkeltje extra.

Ontdek

Wandelen in Haacht

Zijn favoriet dichtbij huis is de Antitankgrachtwandeling van zo’n 11,7 kilometer in de buurt van Haacht. Deze loodst je langs de gelijknamige Antitankgracht die in 1939 werd aangelegd om Duitse tanks tegen te houden. Ondertussen nam de natuur het weer helemaal over. Ideaal dus voor zowel de geschiedenis- als de natuurliefhebber!

Wandelen in Haacht

Lees de volledige reportage