Terug

Disney World: Florida straft het park!

10/05/2022

Het park Disney World nabij Orlando is een van de meest bezochte parken ter wereld en het merk Disney blijft een van de favorieten van de Amerikanen. Het park genoot 55 jaar lang van een voorkeursstatuut… Maar dat is nu voorbij!

Alyssa Eakin

De reden? Een uitspraak van Disney-CEO Bob Chapel die zich publiekelijk heeft uitgesproken tegen een wet die het verbiedt om in de lagere school les te geven over seksuele geaardheid of genderidentiteit. Bob Chapel twijfelde in eerste instantie om een positie in te nemen, maar de medewerkers van de groep hebben gemanifesteerd en er verschenen oproepen tot boycot op social media…

De conservatieve gouverneur van Florida, Ron DeSantis, ligt aan de bron van deze wet. Hij wist de uitspraak absoluut niet te waarderen en heeft een wetsvoorstel doorgeduwd dat het voorkeursstatuut waarvan attractiepark Disney World geniet schrapt.

De relatie tussen Ron DeSantis en Disney is niet altijd gespannen geweest. Disney stelt meer dan 75.000 personen tewerk en heeft bijgedragen aan de financiering van de verkiezingscampagne van de republikeinse kandidaat, zonder het democratische kamp te vergeten. Maar hun samenwerking eindigt dus in mineur en de gigant heeft de verkiezingsfinanciering stopgezet.