Terug

Disneyland Paris is opnieuw geopend!

De meest bezochte private toeristische bestemming in Europa, Disneyland Paris, heeft zijn deuren op woensdag 15 juli opnieuw geopend voor het publiek, zij het met beperkte capaciteit.

Onder begeleiding van feestelijke muziek maakten de eerste bezoekers, allemaal met masker en soms voorzien van de onmisbare ‘Mickey-oren’, hun entree in het park omstreeks 08u00 GMT. Druppelsgewijs werden ze ontvangen door de mascottes van Mickey, Pluto of nog Knabbel en Babbel die dansten op een podium, op een veilige afstand van de bezoekers.

Maar het attractiepark in Marne-la-Vallée, in de buurt van Parijs, herneemt nog niet de normale manier van werken. Het aantal bezoekers blijft ‘beperkt’, laat Disneyland weten, zonder echter exacte aantallen te geven.

De gezondheidsmaatregelen werden opgedreven: bovenop verplichte mondmaskerdracht voor alle bezoekers ouder dan 11, geldt social distancing voor de wachtrijen. “Directe interacties, waaronder knuffels” met de mascottes van de Disney-personages blijven “tijdelijk niet mogelijk”. De beroemde parade is voorlopig opgeschort. Wat overnachtingen betreft, heropende een eerste hotel (Disney's Newport Bay Club) woensdag de deuren en anderen volgen in de loop van de zomer.