Dit Britse symbool is gered!

Door de opkomst van de gsm was hun einde in zicht: de duizenden Britse telefooncellen zullen toch behouden worden, vooral in landelijk gebied.

Vroeger waren ze alomtegenwoordig in het Britse landschap, maar doordat 96% van de Britse bevolking over een gsm beschikt, zijn er vandaag nog maar zo’n 21.000 beroemde rode telefooncellen in het hele land.

Regelgever Ofcom kondigde dinsdag nieuwe regels aan die “ongeveer 5.000 telefooncellen in het Verenigd Koninkrijk” moeten beschermen. “Sommige telefooncellen die we willen beschermen worden voor een relatief laag aantal oproepen gebruikt. Maar als een van die oproepen gedaan wordt door een kind in nood, een slachtoffer van een ongeval of een persoon die zelfmoord wil plegen, kan die publieke telefoon een reddingsboei zijn om een moment waarop het echt nodig is”, verklaart Selina Chadha, directrice connectiviteit van Ofcom in een persbericht.

We willen ook zeker zijn dat personen zonder mobiel bereik, vaak in landelijk gebied, altijd een oproep kunnen doen. Tegelijkertijd zijn we van plan om de telefooncellen uit te rusten met WiFi en gratis laders.” Andere telefooncellen zullen een tweede leven kennen. De laatste jaren werden 6.000 ongebruikte cellen omgevormd tot bibliotheken, ticketautomaten of plekken waar een defribilator te vinden is.

✨ Ontdek onze exclusieve selectie van vakantiehuizen in België en over de hele wereld! 🌍 Of je nu alleen op avontuur gaat, een romantische trip maakt, op vakantie gaat met familie of met vrienden een trip maakt, ons op maat gemaakte aanbod zal van elk moment van je reis een onvergetelijke ervaring maken. 💖 Aarzel niet langer, ontdek nu onze sectie die helemaal is gewijd aan reizen en maak je klaar voor een buitengewone vakantie! 🏖️ 🏔️ 🌆