Dit is de aangenaamste stad ter wereld!

Julie Docsterd,
05-07-2022
We zullen al maar meteen verduidelijken dat het niet Brussel is, ook al wordt de Belgische hoofdstad erg goed geëvalueerd!
Sandro Gonzalez

Wenen staat voor de derde keer op rij bovenaan in het klassement van “Economist Intelligence Unit”, de analyse- en onderzoekseenheid van het Britse weekblad The Economist. Ze volgt het Nieuw-Zeelandse Auckland op, dat 33 plaatsen verliest door de verlenging van de sanitaire maatregelen.

Waarom Wenen?

Experts belonen de stabiliteit van Wenen, het medische en pedagogische aanbod en de kwaliteit van de infrastructuur met een maximale score van 100 op 100. De factoren cultuur en omgeving zijn er zo goed als ideaal.

Leyre

Europa domineert de top 10 met 6 steden, waaronder Kopenhagen en Zurich, die de top drie vervolledigen na Wenen, en Genève (6de). Canada wordt goed vertegenwoordigd met drie steden: Calgary (3de ex aequo), Vancouver (5de) en Toronto (8ste).

Parijs staat op de 19de plaats, of 23 plaatsen hoger dan in 2021. Brussel staat op plek 24, vlak na Montreal (23ste). Londen eindigt 33ste, terwijl het bruisende Barcelona op plaats 35 strandt, 8 plaatsen voor Madrid (43ste). Elders ter wereld staat Milaan op de 49ste plaats, New York staat 51ste en Peking 71ste.

De auteurs geven aan dat Kiev uit het rapport geschrapt moest worden door de Russische invasie in Oekraïne. Parallel daaraan verliest Moskou (80ste) 15 plaatsen.

Niet te missen in Wenen