Dit is de populairste stad bij toeristen

Bangkok was in 2018 voor het vierde jaar op rij de meest bezochte stad ter wereld. Dat blijkt uit de ranglijst die woensdag door Mastercard werd gepubliceerd.

Met bijna 23 miljoen internationale bezoekers vorig jaar heeft de Thaise hoofdstad een voorsprong op Parijs en Londen, die beide iets meer dan 19 miljoen reizigers ontvingen. New York staat op de 7de plaats op de Global Destination Cities Index, met 13,6 miljoen buitenlandse toeristen in 2018.

Volgens Mastercard is het aantal internationale bezoekers aan Bangkok sinds 2009 met maar liefst 76% gestegen. In de top tien zag alleen Londen het aantal toeristen dalen (met bijna 4%) ten opzichte van het jaar ervoor.

 

De stad waar je het meest uitgeeft

Dubai domineert de rangschikking van steden waar toeristen het meest uitgeven. Internationale bezoekers hebben er vorig jaar bijna 31 miljard dollar besteed. Gemiddeld spreken we van 553 dollar per persoon per dag. Mekka en Bangkok, met iets meer dan $20 miljard uitgegeven in elke stad, vervolledigen het podium

De Global Destination Cities Index werd in 2011 in het leven geroepen om elk jaar opnieuw gepubliceerd te worden. Er worden telkens 200 wereldsteden onder het vergrootglas gehouden.

OOK INTERESSANT VOOR JOU