Dit unieke restaurant biedt een adembenemend uitzicht op de zeebodem aan de kust van het meest zuidelijke gedeelte van Noorwegen. Hoewel het pas in april de deuren opent, is reserveren nu al niet meer mogelijk...
Dit gloednieuwe restaurant Under belooft een unieke gastronomische en zintuiglijke ervaring. De eigenaars zien er de nieuwe Noma in (in Kopenhagen, beschouwd als het beste restaurant ter wereld). Binnenkort zal het de deuren openen in de afgelegen regio Lindesnes, in het zuiden van Noorwegen. Niet alleen heeft het al de titel “het grootste onderwaterrestaurant ter wereld” beet, met bijna honderd zitplaatsen, het is ook ‘s werelds grootste restaurant op dit niveau van gastronomische kwaliteit.
Vanaf de kust gezien, lijkt Under op een rechthoekige betonnen doos waarvan een groot deel in de Noordzee is ondergedompeld. Een gigantisch raam van 11 bij 4 meter biedt de gasten een panoramisch uitzicht op de zeebodem van de baai.
Chef-kok Nicolai Ellitsgaard staat achter het fornuis en op het menu prijkt een reeks van 18 degustaties die uitsluitend bestaan uit ingrediënten van lokale oorsprong. Wie niet van zeevruchten houdt, kan lamsvlees of gevogelte bestellen. Dé suggesties: de bruine krabkop met room of de gekarameliseerde kool met gerookte sint-jakobsschelpeieren.