Dit jaar staat Rijsel synoniem met Eldorado: Meer dan 8 maanden feesten!

Tot 1 december 2019 staat de stad Rijsel (Lille) volledig in teken van Eldorado, een artistiek en cultureel programma dat toegankelijk is voor iedereen, inclusief gezinnen met kinderen.

© CTRC HDF

In 2004 was Rijsel de Culturele Hoofdstad van Europa. Daarop werd de vereniging Lille3000 opgericht, die regelmatig een artistiek en cultureel project uit de mouw tovert. Aan ambitie ontbreekt het hen niet: ze leggen zich toe op artistieke concepten voor jong en oud en dit keer draait het allemaal rond... Eldorado!

 

 

Grote optocht

Op 4 mei van dit jaar ging het spektakel van start met een grote Eldorado-optocht van maar liefst 800 m lang. Met dans, muziek en kostuums in de kleuren van Mexico City, Oaxaca en Puebla trokken ze door de straten.

© F. Giltay

 

Tot 1 december 2019

De komende maanden zal het thema verder in de verf worden gezet. Op het programma: stedelijke transformaties, tentoonstellingen in het Tripostal, het Paleis voor Schone Kunsten, het Gare Saint-Sauveur, kinderactiviteiten in het winkelcentrum Euralille en in tal van culturele locaties in samenwerking met de Europese metropool Rijsel en de regio. Er komen ook voorstellingen, opnieuw tot leven gewekte tuinen met een Mexicaanse tintje enzovoort. Dit lente-zomer- en herfstprogramma biedt bezoekers uit alle lagen van de bevolking de mogelijkheid om op zonnige dagen de regio Hauts-de-France te verkennen. De meeste evenementen zijn volledig publiek.

Ontdek het volledige programma opwww.lille3000.com

© CTRC HDF

OOK INTERESSANT VOOR JOU